Bilo je to 2008. godine: Azra Bećirović potpisala za Ayal

U nastavku prvenstva BiH za košarkašice, Jedinstvo će ući oslabljeno, jer je klub u “mini pauzi” napustila Azra Bećirović. Reprezentativka BiH nije mogla odoljeti povoljnoj ponudi koju je dobila od kiparske ekipe Ayal iz Limasola za koju će igrati do kraja takmičenja u FIBA kupu.

“Iako se radi o veikoj igračici koja nam je itekako potrebna, nismo joj pravili probleme oko ispisnice. Uostalom, ugovor je bio takav da je Azra Bećirović u slučaju povoljne ponude mogla napustiti naš klub. Ona će na Kipru igrati mjesec ili dva, a nakon toga sve opcije su otvorene. Možda i ostane, ali nije isključeno da se vrati u Tuzlu i pomogne nam u doigravanju za prvaka”, kazao nam je Senad Nurkić, direktor Ženskog košarkaškog kluba Jedinstvo.

Bećirovićeva je otišla a vratila se Emina Žabić. Nakon tromjesečne pauze zbog povrede, ona će u subotu protiv Brotnja ponovo zaigrati u timu, što najviše može da raduje trenera Jadranku Savić, jer se radi o igračici koja je prošle sezone pružala više nego solidne partije.

9.1.2008.

PODIJELI