Boro Džaković je ponovo u Tuzli, ali ne u klubu kojeg je vodio do prošle godine (Sloboda Dita) već u gradskom rivalu Studentu. Klupski čelnici brzo su pronašli zajednički jezik sa iskusnim stručnjakom, koji bi već danas trebao doputovati iz Beograda.

– Znam da je situacija daleko od idealne, ali mene vežu izuzetno lijepe uspomene za Tuzlu i nisam mogao odbiti poziv. Pored toga, cijenim sve ono što uprava Studenta pokušava učiniti, pa je i to jedan od razloga zbog kojih sam prihvatio ponudu – kaže Džaković.

Sportski direktor Studenta Vlatko Šeparović izrazio je zadovoljstvo dolaskom Džakovića od kojeg se očekuje da pomogne ekipi u borbi za opstanak.
– Smatramo da će Džakovićevo iskustvo biti od velike važnosti. Također, vraća se i centar Božo Barać iz Zagreba. S njim smo nedavno prekinuli ugovor, no s obzirom na to da je on registriran za nas, a u međuvremenu nije pronašao angažman, dogovorili smo se da nastavimo saradnju rekao je Šeparović.

Dosadašnji prvi trener Haris Pojskić će ubuduće biti asistent Džakoviću, koji će na klupi Studenta debitirati u subotu, u nastavku Prvenstva BiH, kada tuzlanski tim igra sa Radnikom u Bijeljini.

E.M.(Avaz)

10. januar 2007. godine

PODIJELI