Rukovodstvo Igokee mirno je prihvatilo izjavu novog predsjednika Košarkaškog saveza BiH Mirze Teletovića da će klub iz Aleksandrovca biti kažnjen zbog neigranja u Ligi BiH ove sezone.

Novi Upravni odbor KS BiH dozvolio je višestrukom šampionu da preskoči ovu sezonu, tako da on neće nastupiti ni u Ligi za prvaka kao što je to ranije bio slučaj.

– Saglasni smo sa odlukom Upravnog odbora da ove sezone uopšte ne igramo u Ligi BiH. Naša ekipa nije koncipirana tako da može izdržati dvije utakmice sedmično i to nam nijednog trenutka nije bio plan. O pitanju sankcija voljni smo da razgovaramo sa čelnicima saveza pa ćemo u narednom periodu vidjeti kakve su nam opcije i mogućnosti. Novi predsjednik Mirza Teletović svjestan je realnih sportskih motiva i situacije u kojoj se klub nalazi te smatramo da će sve biti u redu – izjavio je sportski direktor Igokee Pavle Ćorović.

Tekst iz oktobra 2018. godine

U međuvremenu…

Milorad Dodik je saznao za ovaj samoubilački potez koji je povukao Ćorović, te je zeta, nekadašnjeg spikera na Radio Igokei, sklonio malo u stranu.

31.1. 2019. godine pojavljuje se Siniša Kovačević koji traži da Igokea igra u Ligi BiH. Šta na to kaže zet Ćorović.

PODIJELI

Komentariši