Nakon nevjerojatne utakmice i fantastične predstave, mladi Luka Dončić razgovarao je s Grčkom nacionalnom televizijom i rekao je kako je osjećaj prolaska u polufinale fantastičan. „Ovo je san za mene. Bio sam umalo u suzama nakon utakmica. Ovo je povijesna pobjeda za našu nacionalnu momčad. Ponosan sam što sam ovdje, ponosan sam što sam Slovenac i što igram Eurobasket“, izjavio je Luka.

Luka Dončić je imao samo riječi hvale za latvijskog reprezentativca i igrača New York Knicksa Kristaps Porzingisa. „Da, htjeli smo ga napasti jer je postigao – koliko? 34 poena. On je nevjerojatan igrač i dobra osoba. Nadam se da mogu biti poput njega. Odličan igrač. Možda i najbolji na svijetu.“

U utakmici protiv Latvije Dončić je imao nekoliko spektakularnih poena. Ali posebna je bila trica s velike udaljenosti. „Imao sam sreće, ali sam imao samopouzdanja da će ova lopta ući. Naučio sam ovo od Sergia Llulla (suigrača iz Real Madrida), on uvijek pogađa ovakve šuteve“, rekao je Luka Dončić.

Za kraj je rekao kako će biti sjajna utakmica protiv Španjolske u polufinalu i kako su oni sigurni da imaju momčad koja ih može pobijediti. Moraju igrati savršeno, ali spremni su za to. Nadaju se kako će osvojiti medalju u zadnjem Eurobasketu za Gorana Dragića.

Luka Dončić dat će sve od sebe da Dragić ode s medaljom, no njegov stariji suigrač također ima samo lijepe riječi za ovog jako talentiranog mladića.

„Zato je najbolji igrač svojih godina. Ne samo svojih, vjerojatno od 18-25. Jedini igrač je s 18 godina koji igra s takvim samopouzdanjem. Nemojte me shvatiti pogrešno, on i dalje gleda crtane filmove, ali kad je na terenu on je nevjerojatan. Sretno smo što ga imamo“, izjavio je Dragić

Slovenci su pružili ovom mladiću slobodu u igri i pomogli su mu da dobije iskustva u igri, upravo ono što mladi igrači i trebaju.

„Napreduje iz dana u dan i nebo mu je granica. Mora naravno nastaviti raditi na svojoj igri. Ovaj turnir je dio tog procesa“, rekao je trener Slovenije Igor Kokoškov.

Tomislav Pavić

PODIJELI