Bosna i Hercegovina je kao i uvijek puna talentovanih i perspektvnih košarkaša koji rastu kao gljive na svakom koraku naše domovine. Jedan od njih je upravo i 14-godišnji Emir Topalbećirević 197 cm mladi visoki igrač košarkaško kluba Koš iz Sarajeva.

Mladi Topalbećirević pruža briljatne partije u omladinskim kategorijama kluba, te kroz nastupe u takmičarskom dijelu potvrđuje svoj raskošni potencijal i talenat. Njegov kvalitet prepoznao je i viceprvak Evrope Fenerbahče te je na njihov poziv mladi igrač boravio u kampu evropskog giganta, gdje pokazao svoj raskošni talenat, te se nalazi na radaru turskog šampiona.

Emirov otac Sabahudin Baho Topalbećirević svojim prijenosima je ispisao historiju bh. sporta, vjerujemo da će u bliskoj budućnosti mladi Topalbećirević ispisivati historiju bh.košarke na parketima širom Evrope u najdražem dresu!.

Nadamo  se da će naši košarkaški “stručnjaci” prepoznati potencijal mladog Emira a sigurno je da će biti uzbudljivo pratiti razvojni put ovog mladog košarkaša!

V.B