Bh. košarkaš Elmedin Kikanović je nakon utakmice čestitao Fincima na zasluženoj pobjedi, rekavši da se on i njegovi saigrači kasno probudili.

“Čestitke protivniku na pobjedi, mislim da nismo bili dovoljno konstantni tokom 40 minuta, napravili smo previše izgubljenih lopti pogotovo u prvom poluvremenu. Nismo dobro kontrolisali loptu i pustili smo im neke otvorene šuteve iz kontri. Pustili smo im lagane šuteve iako znamo da su dobri u tome. Nismo bili dovoljno agresivni”, rekao je Kikanović i osvrnuo se na posljednju četvrtinu utakmice:

“U posljednjoj četvrtini dali smo sve što smo imali u tom trenutku, zato smo se uspjeli vratiti na kraju, ali smo naravno izgubili dosta energije i na kraju nismo bili dovoljno fokusirani, a oni su pogađali neke teške šuteve te pobijedili. Šta je tu je, ovo nam je lekcija kako trebamo igrati. Za tri dana igramo važnu utakmicu protiv Češke kući i pokušat ćemo pred svojim navijačima dobiti tu utakmicu i ostati u igri za Svjetsko prvenstvo”, zaključio je Kikanović.

PODIJELI