Košarkaški klub ”Bersellum” iz Turbeta osnovan je 2010. godine. Klub je imao svoje uspone i padove, a 2016. godine klub je skoro prestao da postoji. Nekolicina entuzijasta je uzela stvar u svoje ruke i ponovo okupila dječake i djevojčice iz Turbeta i okoline. U 2017. je održana skupština kluba i izabrano je novo rukovodstvo. Članstvo je brzo poraslo, a u protekloj sezoni takmičili smo se sa dvije kategorije u Ligi mladih SBK/KSB.

U ovoj sezoni se članstvo u klubu povećalo i danas u klubu trenira stotinjak dječaka i djevojčica svih uzrasta. U Ligi mladih SBK/KSB prijavljeno je 5 selekcija, što je veliki uspjeh i za mnogo veće klubove u Srednjoj Bosni. Rukovodstvo kluba, u saradnji sa Osnovnom školom Turbe, intenzivno radi na stvaranju što boljih uslova za rad u gradskoj dvorani, a već je u toku sanacija grijanja i stolarije, kao i izrada novih stropnih koševa po najvišim standardima.

Košarkaški klub ”Bersellum” pokrenuo je i akciju nabavke semafora za dvoranu. Ukoliko želite pomoći ovaj mladi i nadahnuti sportski kolektiv iz malog mjesta u Srednjoj Bosni, možete ih kontaktirati na mail: kosarka.turbe@gmail.com, ili izvršiti uplatu na broj računa: 3386 7022 1881 9641 – UniCredit Bank Travnik.

R.BH.

PODIJELI