Dodjelom diploma i proglašenjem najboljih polaznika završena je druga smjena 15. po redu ljetnog košarkaškog kampa. Specijalni gosti druge smjene kampa su bili naši igrači Amar Balić i Rijad Avdić sa kojima se svi mogu identificirati jer su upravo njih dvojica prošli sve selekcije našeg kluba i danas uspješno nastupaju u Italiji, odnosno Njemačkoj.

Amar je dugo bio član našeg kluba, prošao je školu košarke na punktu Marijin Dvor, a nakon toga i sve selekciie. Sa pionirima je bio viceprvak BiH, a kadetsku selekciju je predvodio na završnici Federalnog prvenstva. Nekoliko puta je bio proglašavan MVP igračem u svim našim takmičenjima. Član je svih mlađih reprezentacija naše zemlje. U prethodnoj sezoni je bio jedan od najboljih igrača italijanske Serie B i prvi asistent  lige.
Sa druge strane, Rijad Avdić je jedan od najtalentovanijih mladih igrača u Njemačkoj, a veliki dio svoje karijere je proveo u KK Realway Sarajevo radeći sa našim  trenerima. Nastupao je i za reprezentaciju BiH.
Ove godine pored redovnih nagrada jedna je imala posebnu poruku i vrijednost. Naš klub je proglasio 5  najboljih igrača po godištima, a Amar i Riijad su im simbolično dodijelili dresove naše reprezentacije, sa željom da u budućnosti budu kao i njih dvojica i postanu reprezentativci. Amar i Rijad su primjeri kako se ustrajnim radom i trudom može napredovati i graditi uspješna karijera. Oni imaju višegodišnje iskustvo učešća na našem kampu, koji im je bio odlična prilika za usavršavanje.

Najbolju petorku osve sezone čine:

.Bakir Djedović – Minibasket selekcija, 2. Danis Damadžić – Minibasket selekcija, 3. Ammar Buljubašić – Pionirska selekcija, 4. Omar Jeina – Pionirska selekcija, 5. Irnes Kurtović – Kadetska selekci
PODIJELI