Pogledajte Jordana, kako je od Divca dobio “kilu banana” (VIDEO)

2. juna 1991. godine počela je finalna serija NBA lige za tu sezonu između Bulsa i Lakersa, u kojoj je Vlade Divac imao debi u NBA finalu i to kakav. Bio je među najboljim igračima svojih „Jezeraša“, koje je vodio do brejka u Chicagu. Postigao je 16 poena i imao 14 skokova, ali je meč obeležio sa dve rampe na Michaelu Jordanu, od kojih je prva bila posebno spektakularna, piše sportskasecanja.com
Bio je to vrlo neizvestan duel između Bullsa i Lakersa, kojim je otvorena finalna serija NBA lige 1991. godine. Gosti iz Los Anđelesa su igrali dosta dobro protiv favorizovanih Bulsa, pa su bili u blagom vođstvu sredinom treće četvrtine, zbog čega su domaćini uglavnom loptu davali u ruke Michaela Jordana, koji je završavao gotovo sve akcije Chicaga.

Isti takav slučaj bio je i na nešto više od 4 minuta do kraja treće četvrtine, Michael je dobio loptu na vrhu reketa i krenuo u prodor po desnoj strani. Našao se u dosta teškoj poziciji, ali ga to nije sprečavalo da uputi šut ka košu, koji bi možda i prošao kroz obruč, da ga iz drugog plana nije sačekao Vlade Divac i zaustavio ga spektakularnog rampom. Bio je to jedan od najlepših poteza prvog finalnog meča i nešto o čemu su mnogi košarkaši sanjali, jer zaustaviti spektakularnom rampom najvećeg u istoriji ne dešava se svaki dan, ali se Vlade na tome nije zaustavio…sportskasecanja.com
Sredinom posljednjeg perioda jedna dosta slična akcija, samo sa druge strane. Jordan opet igra sam protiv odbrane Lakersa, lako u prodoru prolazi Skota, da bi potom u letu izbegao Jamesa Vortija i došao u poziciju iz koje se očekivalo lagano polaganje, ali je Divac opet bio tu. Pojavio se gotovo niotkuda i novom rampom nad „Letećim“ zaštitio ponovo koš svog tima. Iako ta rampa nije bila spektakularna kao prethodna, ona je upotpunila sjajnu Divčevu predstavu te večeri u Chicagu, kojom je poveo Lakerse do neočekivanog trijumfa u Chicagu na startu finalne serije, prenosi sportskasecanja.com.
Ipak, Bullsi su predvođeni Jordanom zaigrali i previše dobro u preostalim duelima, vezali su četiri trijumfa i došli do svog prvog šampionskog prstena. Vlade Divac je igrao odlično tokom cijele finalne serije, bio je jedan od najboljih pojedinaca Lakersa, ali je ipak njegov jedini nastup u velikom NBA finalu obeležila prva utakmica serije i njegove dve „banane“ najboljem košarkašu u istoriji. Kako su one izgledale, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama, prenosi sportskasecanja.com.

sportskasecanja.com

PODIJELI