U narednih sedam dana, ovisno o vremenu, Džanan Musa će se zajedno sa Peterom Radovićem, proslavnjenim producentom i redateljem koji je direktor američkog sportskog programa CBS i dobitnikom 27 Emija, uputiti u Bihać. Povod je serijal koji će se snimiti u rodnom gradu našeg košarkaškog reprezentativca.

Povod snimanja je priča koju je američki redatelj osmislio, a tiče se odlaska i uspjeha evropskih igrača u NBA ligu, koji dolaze iz malih sredina, za koje većina Amerikanaca nikad nisu čuli.

Epizoda koja se snima u gradu na Uni za cilj ima svim Amerikancima ispričati priču o Musi i malom gradu iz kojeg dolazi kao i košarkaškom klubu Cedevita. Sama tematika snimanja će biti usmjerena da prikaže kako je iz male države Džanan postao evropski kadetski prvak sa svojom zemljom, te ove godine osvojio tri prestižne nagrade za najboljeg mladog igrača Eurokupa i ABA lige, kao i najbolja petorka ABA lige, navodeći da je rijetkost u evropskim okvirima sresti se sa 19-godišnjakom koji 3 godine igra profesionalnu košarku.

Također će biti govora i o KK Cedevita u kojem je Džanan proveo 3,5 godine. Povod samog snimanja, pored navedenog, svakako je činjenica da će naš košarkaški dragulj 21.juna biti dio NBA Drafta. Milionska promocija i interesovanje doveli su poznatog američkog producenta u grad na Uni.

Sam Džanan ističe da će iskoristiti ovu priliku da pokaže sve prirodne ljepote grada na Uni.
– Želim pokazati iz kakve sredine dolazim te da u Bihaću žive posebni ljudi. Dobio sam informaciju da čekamo lijepo vrijeme za termin snimanja. Siguran sam da će svi Amerikanci biti oduševljeni rijekom Unom. Jako sam uzbuđen. Nadam se da ćemo poslati lijepu sliku Bihaća i Bosne i Hercegovine – rekao je Musa.

PODIJELI