Košarkaški reprezentativac BiH Dalibor Peršić večeras je u Ateljeu Ismet Mujezinović u Tuzli priredio svoju prvu izložbu slika i redizajniranog namještaja P&P.

Naš reprezentativac je proteklih godina vrijedno radio na redizajniranju odbačenog namještaja, a svoje eksponate je predstavio večeras publici koja nije krila svoje oduševljenje.

Na izložbu su stigli i Zlatko Jovanović i Filip Adamović, nekadašnji saigrači iz Sloboda Dite. U ateljeu bio je i trener Tuzlaka Vlado Mićanović sa suprugom, košarkaš Enes Latifagić, nekadašnji košarkaš Edhem Čustović, bivši direktor Žarko Vujović, naša najbolja karatiskinja Merima Softić…

Peršić je rođen 28. augusta 1985. godine u Tuzli. Profesionalno se bavi košarkom više od 15 godina, u tuzlanskoj Slobodi, Širokom Brijegu, Hrvatskoj i Rumuniji. Član je košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine sa kojom je nastupio na posljednjem Evropskom prvenstvu u Sloveniji. Diplomirao je na Fakultetu za tehničke studije, građevinski odsjek.

Umjetnost je došla kao spoj pokreta, brzine, taktike, ali i savladanog gradiva tokom školovanja. Priznaje da mu je slikarstvo, ipak, prva ljubav, da crta od kada zna za sebe, u ateljeu pronalazi inspiraciju, a u posljednje vrijeme kistu i platnu dodaje i namještaj.

[new_royalslider id=”65”]

PODIJELI