Dino i Toni, Toni i Dino. Koliko smo samo puta to čuli ili rekli u vremenima kad je ovaj nevjerojatan dvojac harao Europom… Zvučalo otrcano ili ne, oni su zbilja bili hrvatska verzija Batmana i Robina, Simona i Garfunkela, Toma i Jerrya, Stocktona i Malonea… nastavite niz. Bez jednog ne bi bilo ni onog drugog, makar bi vjerojatno ostvarili solidne košarkaške karijere. No, jedan s drugim su uspjeli doseći nezamislive visine. Dino broji zadnje sate prije ulaska u Hall of Fame, dok će Toni tamo završiti prije ili kasnije.

Kojim riječima je Dino opisao svoj odnos s Tonijem? Pročitajte:

Tesko je napisat nesto novo o Toniju Kukocu. Ja cu pokusat samo jedan dojam iz mog kantuna. Igra san sa more igraca svugdi po svitu ali samo jednog smatran svojon kosarkaskon srodnon duson ili soulmate kako kazu Ameri. Toliko smo toga prosli zajedno da smo se u svakom trenutku mogli sporazumit zatvorenih ociju. I dan danas da odemo odigrat neku veteransku isto bi bilo. Nikad medju nama nije bilo ljubomore, nikad zavisti uvik na terenu tim prije svega. Kad je dosa na Gripe ima je 50 kila skupa s kreveton a napravija je karijeru za pamcenje i da se mene pitalo stavili bi nas u HOF skupa jer nas dva smo ka Harley & Davidson. Nezamislivo jedno bez drugoga.
Nevidjeni talenat, pogled dva koraka unaprid, pas u milimetar, pogodit kad triba, uzde ekipe uvik u rukama. Tribalo je znat igrat s njime a virujte mi bilo je takvo zadovoljstvo. Meni je Dino bez Tonija nezamisliv i zato fala na svemu sta smo prosli. I dobro i lose. Dosli smo tiho i usli u legendu. (Doc Holliday)

Tesko je napisat nesto novo o Toniju Kukocu. Ja cu pokusat samo jedan dojam iz mog kantuna. Igra san sa more igraca…

Posted by Dino Rađa official on Wednesday, September 5, 2018