Sretenović: U Splitu sam proveo šest najboljih godina života

Zoran Sretenović legendarni play splitske Jugoplastike u razgovoru za “Blic” osvrnuo se na period igranja u Jugoplastici sa kojom je tri puta pokorio Evropu.

Sretenović je u Zvezdi bio otpisan a u Split je došao na poziv Bože Maljkovića

U Splitu sam proveo šest najboljih godina života. Kada sam dolazio u Jugoplastiku, nisam očekivao da ću uzeti tri evropske titule, nije ništa ukazivalo na to jer je klub sezonu pre toga bio deseti godinu posle povratka u prvu ligu. Imali su talente Kukoča, Rađu, Perasovića, ali nije se znalo da će postati tako brzo najbolji na kontinentu. Presudio je poziv Bože Maljkovića, bio je to jedan od presudnih momenta da se odlučim za odlazak u Dalmaciju, znajući kako dobro taj vrsni trener radi – kaže Sretenović za „Blic“ i nastavlja:

“Kada je došla prva evropska titula, posle je sve išlo lagano, svojim tokom. Možda je baš neimaština u to vrijeme, kada nije bilo velikih ugovora i para, napravila zdrav odnos. U ovim današnjim košarkaškim vremenima teško da bismo ponovili uspjeh. Ostao sam sa svima u kontaktu iz te slavne generacije, nije malo živjeti šest godina u jednom gradu, pamte se druženja, izlasci, utakmice, prijateljstva. Više sam tada vremena proveo s Dinom Rađom na putovanjima nego s djevojkom, a današnjom suprugom. Bili smo ekipa, imali hemiju pravog tima”, izjavio je Sretenović

Izvor: “Blic”

Photo: 24sata.hr