Košarkaški klub Maglaj u nedjelju će treći put zaredom organizovati Međunarodni turnir a koji će ove godine okupiti blizu 200 mladih košarkaša i košarkašica iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Mladi košarkaši borit će se za titulu najboljih u tri konkurencije i to u predpionirskoj, pionirskoj i kadetskoj. Kako nam je potvrđeno iz Košarkaškog kluba Maglaj na turniru će učešće pored domaćina uzeti i selekcije OKK ”Sloboda” iz Tuzle, KK ”Winner”, OKK ”Čelik” i KK ”Vukovi” iz Zenice, KK ”Gen” iz Sarajeva te KK ”Đakovo” iz Đakova (Hrvatska).

Prvi put turnir će se igrati u dvije dvorane. U Sportskoj dvorani ”Maglaj” u Maglaju utakmice će igrati pioniri (2004. godište i mlađi), te kadeti (2001. godište i mlađi) dok će predpioniri (2006. godište i mlađi) mečeve igrati u sportskoj sali Prve osnovne škole u Maglaju gdje će u revijalnom dijelu turnira biti odigran i prijateljski susret ženske selekcije KK Maglaj i ŽKK Tešanj.

U 12,00 sati svečano otvaranje turnira bit će upriličeno u maglajskoj Sportskoj dvorani gdje će od 17,30 sati biti proglašeni i pobjednici turnira. Za najbolje na turniru obezbjeđeni su pehari i medalje.

Sport1.ba

PODIJELI