Svaki spisak bilo kojeg selektora reprezentacija BiH može proizvesti, najčešće se to i dogodi, polemike o pozvanim reprezentativcima.

Tako i današnji spisak selektora seniorske reprezentacije BiH Duška Vujoševića nudi prostor za polemike, špekulacije ili kontroverze.

Na Duletovom spisku nema niti jednog igrača aktuelnog prvaka BiH Igokee. Ruku na srce u Igokee igra mali broj igrača koji mogu biti reprezentativci BiH, ali Stefan Glogovac i Nikola Gajić, koji imaju pravo, zasigurno zavrijeđuju da se nađu na širem spisku.

No, ne treba zaboraviti da su upravo Glogovac i Gajić u augustu 2017. godine pred utakmice sa Armenijom i Slovačkom napustili pripreme reprezentacije BiH. Tada je objavljeno da je to bilo u dogovoru sa selektorom Vujoševićem.

No, da li je to dosita tako ni sami nismo sigurni jer, kako smo napisali, Glogovac i Gajić kao igrači zaslužuju da se nađu na širem spisku, ali svakako i selektor zaslužuje da bira.

Ovako Igokeinih igrača nema među reprezentativcima BiH, ako izuzmemo Darka Talića koji je posuđeni igrač Kaknja, a selektor Vujošević najbolje zna zašto na spisku nisu Glogovac i Gajić.

V.B.

PODIJELI