Hrvatska košarkaška reprezentacija nije se uspjela plasirati na Svjetsko prvenstvo u Kini koje će se igrati u kolovozu. Hrvatska, finalistica OI-ja 1992., u ovim je kvalifikacijama izgubila dva puta od Poljske, a gubila je i od Mađarske, Rumunjske i Nizozemske. Reprezentacija kojoj su medalje donosili Dražen Petrović, Toni Kukoč i Dino Rađa dotaknula je samo dno.

Upravo se na potonjeg, Dina Rađu, obrušio bivši izbornik Hrvatske Aco Petrović.

”Stručni savjet kao takav ne postoji. Postoji samo predsjednik Stručnog savjeta koji gotovo autonomno donosi sve odluke. Radi se o Dini Rađi. On mi je svojevremeno rekao: ‘OK, ti si taj”’, rekao je Aco za Sport klub a prenosi Index.hr, pa je dodao:

”Instalirao je Skelina, nakon početna dva prozora brzo ga je maknuo pa instalirao Anzulovića. Nakon što Anzulović podnese izvještaj, odnosno nakon što se vidi hoće li Cedevita igrati Euroligu ili ne, Anzulović će dobiti otkaz i netko novi, čitajte između redaka, dobit će u ruke reprezentaciju Hrvatske”, smatra aktualni izbornik Brazila.

”Tri zadnje Rađine odluke su pogrešne. Tri od tri, nakon što je prethodno 10 godina devastirao Split, više nema dovoljno kvalitetnih referenci da radi taj posao koji ovog trenutka obavlja”, oštar je bio čovjek koji je kao trener Hrvatskoj donio posljednju medalju – broncu na EP-u 1995.

”Red, rad i disciplina, to je govorio Rađa. Taj isti Rađa koji se 1998. za kvalifikacijsku utakmicu u Slavonskom Brodu pripremao tako što je spavao u hotelu s pet zvjezdica u Zagrebu te svaki dan autom išao na trening. Je li to red rad i disciplina?” zaključio je Aco.

Index.hr/Sportklub.hr

PODIJELI

Komentariši