Ajdin Ćosić, junior OKK Sloboda jedan je od najzaslužnijih što su Tuzlaci osvojili Ligu mladih RKS Tuzla u juniorskoj konkurenciji. U finalu je 16-godišnji plejmejker visok 190 cm organizovao napade Slobode, ali i pogađao kada je to bilo najpotrebnije.

Za portal BHbasket govorio je koliko mu znači trofej:

“Osvajanje Lige mladih RKS Tuzla meni kao igraču mnogo znači, jer smo pokazali koliko vrijedimo. Da se sve može uz zajedničko zalaganje i žrtvovanje cijele ekipe. Ovu generaciju krasi jedna harmonija koju nije lako opisati. Poslije porodice ovi momci su prvi koji bi uskočili u pomoć u bilo koje doba dana i noći. Na ovoj posljednjoj utakmici smo pokazali koliko možemo zajedno, i da za nas nema izgubljene lopte. Na juniorskom prvenstvu ovaj tim može da pobjedi svakog ko se nađe na putu. Jaka je konkurencija ali mi igramo svoju igru. Postavljamo svoju ljestvicu koju teško bilo ko može dokučiti. Košarka je sport koji se igra srcem, a mi srce ostavljamo na terenu”, kaže Ćosić i nastavlja:

“Podrška trenera Mirze Berbića ni u jednom trenutku nije bila upitna tokom cijele godine. Pored svih uspona i padova on je bio tu u svakom trenutku da nam da neku riječ koja bi nam probudila žar u očima. Pored stvari na terenu uvijek smo mu mogli povjeriti probleme iz privatnog života. Bez ovakvog trenera kao što je trener Mirza teško da bi ostvarili dosadašnje rezultate. To je san svakog djeteta koje kreće da trenira u bilo kojem klubu”, ističe i naglašava da sanja jednog dana da obuče dres prvog tima Slobode pred punim Mejdanom:

“Od trenutka kada sjedimo na tribinama i gledamo naše omiljene igrače do trenutka kada poželimo da isto tako gledaju na nas. Taj dječački san se može ostvariti uz puno truda, napora i bez odustajanja u bilo kojem trenutku. Takva prilika ne dolazi uvijek u životu, čim se pojavi treba je iskoristiti i pokazati najbolje moguće od sebe”, zaključio je Ćosić.

N.S.

 

Leave a Reply