Sportska akademija J&A koja je okupila najtalentovanije košarkaše iz Mostara i regije Hercegovina u narednu sezonu ulazi sa visokim ambicijama. Po prvi put ovaj mladi tim uzet će učešće u A2 ligi Bosne i Hercegovine, u kojoj za početak žele biti stabilan ligaš, a vremenom ukoliko finansijska strana bude dobra krenuti i ka višim rangovima.

Tim povodom danas je potpisan sponzorski ugovor sa kompanijom Sinkromo iz Mostara, koja će ubuduće biti generalni sponzor, pa će klub u A2 ligi zvanično nositi naziv J&A Sinkromo. Osnivači akademije Alen Jazvin i Nermin Lerić zahvalili su kompaniji i generalnom direktoru Hanisu Ploski, koji je kako su kazali, prepoznao kvalitetan rad i dobru sportsku priču, te novac odlučio uložiti upravo u mlade i sport.

– Ne smijemo zaboraviti ni ostale prijatelje i sponzore, koji su i ranije pomagali. Tu prije svih mislimo na Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK-a i ministra Rašida Hadžovića, kao i Federalno ministarstvo sporta, rekao je Alen Jazvin.

Ugovore sa J&A danas su u prostorijama Studentskog hotela Mostar parafirali mladi košarkaši Bakir Pilav, Danis Avdić i Aldin Brekalo, a u narednim danima se očekuju i nova pojačanja.

– A2 ligu dočekujemo sa mladim timom koji ima ogroman potencijal. Nakon današnjih ugovora sa trojicom igrača iz Mostara, uskoro bismo trebali potpisati i sa još četvoricom ili petoricom mladih igrača koji će u Mostar doći i paralelno sa igranjem za našu Akademiju studirati na Univerzitetu Džemal Bijedić.

Potrudit ćemo se da u narednoj sezoni budemo u gornjem dijelu tabele, te da prije svega ponudimo kvalitetnu sportsku edukaciju. Naša velika želja je da okupimo kvalitetne mlade igrače iz cijele zemlje. Naš najstariji igrač danas ima 19 godina, rekao je Lerić.

Osim Jazvina i Lerića sa mladim košarkašima u budućnosti će raditi i Vedad Košarić.

haber.ba

Leave a Reply