Sportski simbol Tuzle KK Jedinstvo Aida iz Tuzle nakon agresije na BiH uspjelo je se održati u vrhu bh.košarke samo nekoliko godina.

U međuvremenu je klub dobio novog sponzora – Rudhem – a osvajač je prve titule prvaka BiH.

Ipak pred kraj stoljeća klub je dospio u nelagodnu situaciju, faktički je bilo ostavljeno i zaboravljeno od svih.

Na kormilo je imenovan Alen Kamerić koji je uspio s mladim košarkašicama i rijetkim entuzijastima spasiti klub koji je bio u ogromnim dugovima.

Ambicioznošću i predanim radom Jedinstvo se sa vlastitim snagama vratilo u vrh bh.košarke, igralo finale Kupa BiH u Bijeljini i borilo se sa Željezničarom za titulu. Nije bilo skupih pojačanja, bile su to isključivo igračice iz pogona koji je trenirao Alen Kamerić.

Kasnije će se Kamerić povući s mjesta stručnog štaba, ali će se nešto kasnije vratiti u Jedinstvo kao predsjednik kluba…

Njegova veza sa košarkom je neraskidiva iako je njegovo profesionalno opredijeljenje medicina. Bio je načelnik Klinike za ortopediju i traumatologiju UKC Tuzla gdje je i zaposlen i pripada redu vrhunskih stručnjaka iz te oblasti medicine.

Oni stariji ga se sjećaju dok je nosio dres KK Bukinja… No ipak ostaje sjeta na vremena kada je kao trener Jedinstva spašavao klub od propasti koja mu je bila namijenjena.

N.S.

Leave a Reply