U četvrtak je odlukom klubova ABA lige nakon sedam godina u elitni regionalno društvo primljen KK Split. Žuti su to zaslužili drugim mjestom u ABA2 ligi pa su širenjem otišli u viši rang zajedno s Borcem iz Čačka. Prema pisanju Dalmatinskog portala, odmah se krenulo u osnaživanje rostera jer Splićani ne žele biti prolaznici u ABA ligi.

Zato su prve mete veterani koji su prve korake napravili na Gripama, a kasnije su ostvarili velike inozemne karijere. Kao najzvučnija imena blizu povratka se spominju Roko Leni Ukić te Josip Sobin. Sobin je bio član te ekipe koja je 2013. ispala iz ABA lige, a njegov povratak na Gripe se spominjao i prošlog ljeta. No tada je Sobin završio u Italiji, a povratak je izgledan.

Ukić je posljednju sezonu odigrao u francuskom drugoligašu Antibesu, a nedavno je u Podcast Inkubatoru kazao kako je vrlo zadovoljan u Francuskoj gdje ima ugovor na još jednu sezonu i djeca mu pohađaju dobru međunarodnu školu. No brzo bi se to moglo promijeniti pozivom iz rodnog grada.

Dalmatinski portal navodi da se s obojicom već razgovaralo, a čini se da Split ozbiljno diže budžet jer vraćanje igrača iz ozbiljnih inozemnih liga nije jeftino. Uz njih, kao želja se spominje i Hrvoje Perić koji je iz kluba otišao 2008., a nedavno je dobio raskid ugovora u Trstu.

Odgovori