Na nedavno održanom košarkaškom kampu Promo 2020. posebnu pažnju trenera i gostiju privukao je Amel Smajić, mladić koji ima predispozicije da u skoroj budućnosti postane novo prepoznatljivo košarkaško ime iz Donjeg Vakufa.

Amel Smajić rođen je 26. novembra 2004. godine. Od malih nogu bio je ubjedljivo najviši dječak u generaciji. To ga je opredijelilo da počne trenirati košarku u našem klubu 2016. godine. Na mjerenju, pred početak prošle sezone, bio je visok 195 cm, te težak 75 kilograma. Za samo godinu dana porastao je čitavih 10 cm i sada je ovaj, još petnaestogodišnjak, visok 205 cm i težak 85 kg. No, sama visina naravno nije dovoljna. Stoga, Amel vrijedno radi, dajući maksimum na svakom treningu, gdje pokazuje talenat i zavidnu koordinaciju pokreta, te uspješno stiče nova znanja u mladim selekcijama KK “Promo”. Koliko mu je stalo do košarke najbolje govori činjenica da na treninge dolazi iz 15 kilometara udaljenog Torlakovca, što je još jedan dokaz da je spreman na odricanja neophodna za uspješno bavljenje sportom. U svemu tome ima i podršku roditelja, kojima zahvaljujemo što omogućuju ovoj velikoj nadi donjovakufske košarke da redovno trenira i razvija se.

Sve nabrojano je razlog zašto je Amel postao interesantan trenerima i skautima koji budnim okom prate napredak i razvoj ovog mladog košarkaša, kojeg zasigurno čeka uspješna sportska i košarkaška budućnost.

R.BH.

Odgovori