Bliži se kraj aktuelne NBA sezone, ostalo je samo da se završi finale između Milvokija i Finiksa. A onda do početka naredne glavna tema će biti NBA draft.

Već sada su američki mediji počeli da prave prognoze o tome ko će biti izabran sa kog mjesta, a ugledni “Sports ilustrejted” je u dvije runde drafta vidio samo jednog izabranog srpskog košarkaša.

Nekih poput Balše Koprivice koji se prijavio na draft i nedjeljama trenira sa raznim NBA timovima nema u 60 izabranih, a Filip Petrušev je prema najavama “Sports Ilustrejteda” tek na 58. mjestu!

Njega će po analizi ovog medija sa te pozicije uzeti Njujork Niksi. MVP ABA lige koga Amerikanci dobro poznaju pošto je dvije godine proveo na univerzitetu Gonzaga nije čak ni najbolje rangirani Balkanac na draftu.

“SI” smatra da će prije njega biti biran Luka Garza, centar Ajove koji je više puta naglasio da želi da nastupa za zemlju svojih predaka Bosnu i Hercegovinu.

Samo četiri Evropljanina će po analizi biti birana na draftu, a najbolje će se kotirati Alpere Šengun, Turčin iz Bešiktaša koji je projektovan na 15. mjesto. Na 18. je Usman Garuba iz Real Madrida, a na 43. plejmejker Žalgirisa Rokas Jokubaitis.

Skoro je izvjesno da će sa prvog mjesta na draftu Detroit Pistonsi odabrati Kejda Kaningema, a u prvih pet pikova se vide i Džejlen Grin, Evan Mobli, Džejlen Sags i Skoti Barns.

Mondo

Leave a Reply