U prvom zvaničnom pripremnom meču za Svjetsko prvenstvo u Kini reprezentacija SAD u Anahajmu je pobijedila Španiju sa 90:81.

Na krilima osam poena Middletona, tim Gregga Popovicha vodio je 31:20 poslije prve četvrtine, Furija se jeste borila, ali ni u jednom trenutku nije uspjela učiniti utakmicu neizvjesnom. Svaki put kada bi Španci kako-tako zaprijetili, Amerikanci su imali spreman odgovor.

Playmaker Kemba Walker predvodio je SAD sa 11 poena, 6 skokova i 8 asistencija, a on je zajedno sa D’Aaronom Foxom i nametnuo brz ritam igre na koji rival nije mogao uzvratiti. Najefikasniji kod pobjednika bio je Donovan Mitchell sa 13 poena, a Khris Middleton dodao je 12.

Amerikanci su stvorili veliki broj otvorenih šuteva i pogodili su 11 od 19 trojki.

Kod Španaca je najefikasniji bio Marc Gasol sa 19 poena, dok je Ricky Rubio odigrao izvrsno sa 16 poena, 7 asistencija i 5 ukradenih lopti.

Ekipa SAD sada putuje u Australiju, gdje će odigrati još tri pripremna meča.

I ostale selekcije uveliko se spremaju za Mundobasket. Počeo je Acropolis Cup u Atini – Srbija se lako obračunala s Turskom (87:72), a Grci na krilima Antetokounmpa (18 poena) razbili Italijane (83:63).

Odgovori