Dva gostovanja, dvije pobjede, obje sa poenom razlike u dramatičnoj završnici… To je učinak Igokee na posljednja dva meča ABA lige.

Prvo je savladana Krka, potom i Split nakon sedam godina od posljednjeg okršaja. Na “malim Gripama” bilo je 79:78, za goste koje je potvrdio Anthony Clemmons šest sekundi prije kraja, kada je pogodio oba slobodan bacanja, a Sani Čampara trojkom samo smanjio razliku. Edin Atić bio je junak trijumfa u Novom Mestu, a i sada je imao zapaženu rolu. Na pitanje može li Igokea da pobijedi bez drame u samoj završnici se nasmijao, a potom naglasio:

“Takve pobjede su slađe i duže se pamte. Ipak, treba to da ispravimo i budemo mnogo koncentrisaniji da utakmicu mirno privedemo kraju, odnosno da ne srušimo sve ono što smo gradili”, kazao je reprezentativac BiH u izjavi za Glas srpske.

Bila je to treća pobjeda Igokee u posljednjih sedam dana u regionalnom takmičenju, uz startni poraz od Mege.

“Prije meča dogovorili smo se da budemo agresivni i natjeramo ih na neke nerezonske šuteve. Odigrali smo sa jako velikom energijom, odbrana je dobro funkcionisala, kontrolisali smo skok i to je donijelo prevagu na našu stranu. Jasno se vidi da smo ovaj meč odigrali timski te da napredujemo iz utakmice u utakmicu. Ušli smo u dobar ritam sa ove tri pobjede, koje odmah popravljaju atmosferu. Sigurno je da ćemo podizati formu i svakim susretom igramo sve ljepše. Kockice se slažu u mozaiku pa se jasno zna ko šta radi. Cilj nam je bio da se sa dva gostovanja vratimo sa dvije pobjede, u čemu smo uspjeli, odnosno ispunili zadatak”, istakao je Atić.

Njega i ekipu već danas očekuje put za Beograd, odakle će krenuti u Francusku, gdje ih prekosutra očekuje susret prvog kola FIBA Lige prvaka protiv Limogesa.

“Idemo rasterećeni, ali svjesni da moramo dati sve od sebe. Limoges je dobra ekipa, nekadašnji šampion Evrope, jako dobar atletski, ali imamo adut da odgovorimo na njihovu igru”, rekao je Atić.

SC/GS

 

Leave a Reply