Jordi Bertomeu je tokom konferencije u Monacu pričao o stalnoj temi, sastavu Eurolige, njenoj brojnosti i klubovima koji treba da dobiju A licencu. Poimence je pomenuo ova tri kluba, ali uz veliku ogradu.

“Mnogo timova želi da igra Euroligu, dugačka je lista i ne mogu da otkrivam imena. To nam govori da je takmičenje uspješno. Mi moramo da gledamo svako tržište i da tražimo klubove koji mogu da rade samostalno i odgovore svim  zahtjevima takmičenja. A oni će biti sve  kako vrijeme bude prolazilo. Partizan, Crvena zvezda i Budućnost su kandidati, ali imamo klubove u Italiji, Španiji, Rusiji, koji mogu da budu kandidati za A lincencu”, rekao je Bertomeu i odmah nastavio:

“Za mene je sam Eurocup jako važan, jer s nekim klubovima možemo da radimo godinama unazad, tako da nam je lakše da ih sagledamo kao kandidate”.

Ne zna se tačno kada će se desiti proširenje, ali se zna da je bar Bajern skoro sasvim siguran. Njemački mediji prenose i da će klub sigurno dobiti licencu i postati suvlasnik,

“Idemo korak po korak. Najvažnije sada je da vidimo da li mogu da se uključe klubovi kao što su Asvel i Bajern, koji nam je jako važan. To je jedan od globalno najvećih sportskih brendova i zato nam je prioritet. Najlakše je samo pozvati nekog. Mi kao vlasnici moramo da ukažemo na obaveze i odgovornost koje nosi poziv”, rekao je Bertomeu.

On je naglasio da je sledeći korak privlačenje klubova iz važnih zemalja, gde je pomenuo Albu.

“Njemačka nam je važna, F4 će se ove godine igrati u Kelnu. Razgovaramo sa Albom o dubljoj saradnji. Evroliga će dugoročno biti otvorena za druge timove, da pojačamo grupu klubova sa dugoročnim ugovorima. Sada ih je 11, cilj je da do kraja sezone imamo 13, a u narednim godinama još više. Prije dvije godine smo se dogovorili da imamo kompletan spisak učesnika Eurolige, bez obzira na plasman u domaćim takmičenjima, da imamo potpunu slobodu da zovemo koga hoćemo i gledamo naš interes. Za Njemačku i Francusku je već rješeno, ali tu je i Srbija i druge zemlje koje su nam važne za promociju košarke”, rekao je Jordi Bertomeu.

Prvi čovjek Evrolige Đordi Bertomeu rekao je da su Crvena zvezda, Partizan i Budućnost kandidati za A licencu takmičenja, ali ljubitelji košarke ne bi trebalo da se pretjerano nadaju. Bar ne još.

Mondo.ba

Leave a Reply