18.Streetball Rama 2020.
Ono što je Lipik u Hrvatskoj za “basket 3×3”, to je malo mjesto ispod prevoja Makljena u BiH, Prozor-Rama. Zbilja mali broj gradova u našoj državi se može pohvaliti s dugogodišnjom tradicijom održavanja kvalitetnih turnira kao što je to u Prozoru pod organizacijom HKK Rama. Najime u tom mjestu turnir se igra redovito krajem srpnja svake godine pa tako je to bilo i ovog puta za seniore od 24.7. do 26.7.2020. te za najmlađe uzraste i juniore 27.7.2020. god.
Odigran je 18.Streetball Rama pod pokroviteljstvom općinie Prozor-Rama uz potporu preko 60 sponzora u tom kraj. Sukladno novonastaloj situaciji sve općinske institucije bile su uključujene u realizaciju ovog sportskog projekta od voletera, crvenog križa, sanitarni službi, Doma zdravlja, vatrogasaca, MUP Hercegovčko-Neretvanske županije, itd… Na seniorskom turniru nastupilo je iznimno kvalitetni 15 timova među kojima je bio veliki broj dobro poznati igrača s košarkaši parketa Lige BiH, Lige RS i Lige H-B te Lige A2 jug iz Hrvatske.
Pobjednik turnira je “La Pont” koji su igrali u sastavu: Nikša Milinović, Nikola Nedimić, Stefan Milošević i Nenad Joviičić. Njima je uručen pobjednički pehar i 2500 KM. Ovaj tim je pobjednik “3×3 Lige BiH” 2018. u Vitezu i “3×3 Lige RS” 2019. u Banja Luci. A pobjedili su domaći sastav: “Mammals Club” za koji su igrali: Ante Ćalis, Petar Zelenika, Ante Ćavar i Marko Meter kojima je propala nagrade od 1200 KM. Treći tim na turniru bio je “Spalato” u sastavu: Ivan Jukić, Josip Jukić, Luka Petrušić i Stanko Kujundžić, nagrađeni su s 500 KM. Pobjednik u tricama je Ante Krajinović a u zakucavanju Aldin Dželmo i pripalo im je po 100 KM nagrade.
Na juniorskom turniru sudjelovalo je 10 timova uz dominacija domaćeg sastava “Caffe IN DOMIĆ” sastavljenog od tri kadeta i jednog juniora HKK Rama. Za “IN DOMIĆ” su igrali: Marko Malekinušić, Patrik Ćavar, Danjel Škarica i Mihael Škarica. O ovim dječacima će se tek pričati što se tiče košarke i uličnog basketa. A to je najbolji dokaz i potvrda odličnog rada trenera u HKK Rama. Vice prvaka za juniore postala je ekipa “Mika harmonika” u sastavu: Bakir Pilav, Emar Nezirić, Elvis Ahmić i Adnan Mustafić. Ono što je najbitnije istaći da 4 dana dobrog basketa koji se mogao vidjeti u Prozor-Rami poslužilo je idealno vrijeme i još jednom potvrđeno da su direktno povezani basket i košarka iako i dalje nije poznato “šta je starije, basket ili košarka”.

R.BH.

Odgovori