Košarkaško prvenstvo BiH za muškarce koje počinje 3. oktobra bit će najzanimljivije u regionu. Teško se može sa sigurnošću istaknuti ko će izboriti završnicu, kandidata je mnogo.

Obzirom na finansije blagi favorit je Igokea, no ipak to ništa ne znači, ako imamo na umu da je u prošloj sezoni bh. predstavnik u ABA 1 ligi poražen u finalu Kinđetovog kupa protiv Spars Realwaya, kao i od Bratunca u prvenstvu.

Sarajlije su zadržale kostur ekipe od prošle sezone, i kao uvijek cilj je borba za trofej. Sloboda se pojačala i u pripremnim susretima pokazala da će biti jedan glavnih kandidata za vrh tabele.

Širokobriježani će igrati u izmjenjenom sastavu u odnosu na ranije sezone, ali i na Pecaru dolaze pojačanja i najavljuju se novi igrači. Svoje redove pojačali su Kakanj, Bratunac, Promo, Zrinjski, Leotar, Čapljina, zatim povratnici Borac i Čelik. Bodovi se neće nigdje moći unaprijed upisati.

Također i ženska liga će biti konkuretna pored trostrukih prvakinja i osvajača kupa RMU Banovića, u bitku za titulu ulaze banjalučki klubovi Feniks i Orlovi. Bit će zanimljiva borba i ostalih timova u borbi za play-off. Tuzlansko Jedinstvo Dženex je upravo ovih dana dovelo dvije Amerikanke. I ostali timovi ističu ambicije za plasman u gornji dio tabele.

R.BH.

Leave a Reply