Po godinama nije najmlađi. Ali, po iskustvu jeste. Uostalom, debitant je u reprezentaciji. Možda mu je zato pripala „dužnost“ da se „stara“ o pobedničkom peharu.

Trofej koji je dokaz da ste najbolji na Evropskom prvenstvu, iz aviona je iznio Miroslav Pašajlić. Doneo ga do Kuće košarke, a onda ponosno pokazivao, piše Sportki žurnal.

A možda je pehar bio u njegovim rukama jer je bio najzaslužniji za njegovo osvajanje. Iako debitant u nacionalnom timu, bio je MVP Evropskog prvenstva u Parizu…

Kako god, ubitačni šuter je imao mnogo razloga da bude ponosan. I nijedan razlog da ponos i zadovoljstvo krije.

– Za mene lično, ovo je bilo mnogo lijepo i veliko iskustvo – počeo je priču Pašajlić.

Prije svega…

– Moji saigrači već znaju kako je igrati za reprezentaciju i oni su mi mnogo pomogli da pobedim tu početnu malu tremu, taj pritisak. I da što pre uđem u tu moju igru. Po kojoj sam prepoznatljiv.

Uz reči zahalnosti Košarkaškom savezu Srbije koji im je omogućio odlazak u Pariz, Pašajlić je nastavio priču:

– Stvarno sve pohvale za organizatore. Iako se kratko bavim basketom, bila je to manifestacija koju do sada nisam viđao. Stvarno je ceo taj kompleks oko Ajfelovog tornja, izgledao prelijepo. Bilo je prelepo za igrati.

Sam je rekao da je nov u basketu tri na tri, kako gleda na svoju budućnost u tom sportu, pitali smo Pajšajlića:

– Definitivno je moja budućnost u basketu. Od ove sezone sam se okrenuo igri tri na tri, možda ću još jednu sezonu odigrati košarku, a onda ću se definitivno prebaciti na basket.

Zašto, pitamo… S obzirom da je od svih u reprezentaciji najduže profesionalno igrao košarku.

– Basket je drugačije. Tu sam odlučuješ šta radiš na terenu u kom trenutku. Imaš više prostora da pokažeš više prostora da pokažeš talenat koji imaš. Meni se to, iskreno, sviđa. Nije sad da sam imao problem sa trenerima. Jednostavno, mnogo više volim kad mogu sam u trenutku da odlučim šta moram da uradim – poručio je Pašajlić.

NJega ćemo u nastavku sezone gledati u dresu Heliosa iz Domžala.

Leave a Reply