Bojan Bogdanović je po dolasku u Netse krenuo u početnoj petorci. Startao u prvih 19 utakmica u sezoni, pri tome je dva puta (Miami, Orlando) postigao 22 poena, imao je jedno vrijeme prosjek oko 11 poena po utakmici.

Međutim danas Bogadnović prolazi kroz teške trenutke u Brooklynu. Trener Netsa  Lionel Hollins uveliko je smanjio minutažu hvratskom reprezentativcu.

O svom trenutnom statusu Netsima Bojan Bogdanović je u razgovoru za Sportske novosti rekao:

“Promijenile su se stvari od početka sezone, prije svega u mojoj minutaži, sada je imam puno manje. Ne znam ni sam što bih rekao o tome kako se trenutatno osjećam. Svako ko ima nekakve ambicije, ne voli kad ne igra, tako je to i u mom slučaju”.

Bogdanović je o svom statusu razgovarao i sa kapitenom BH reprezentacije Mirzom Teletovićem.

“Mirzin savjet je da ostanem miran i čekam svoju priliku. On je prolazio kroz ovakve situacije dosta puta, pogotovo u prvoj sezoni. Kaže da je to put koji treba proći svako ko stiže. Ali, kažem, ne znam šta reći, teško se nosim s tim.”

Rođeni Mostarac u nastavku  je rekao, da mu je neobično što ne igra, ali da je siguran da će se izboriti za veliku minutažu i pokazati svoj kvalitet.

“Malo mi je čudno ne igrati i ulaziti u igru u vrijeme utakmice kad se malo toga odlučuje na parketu. To je trenutno tako i na meni je jedino da se pokušam opet nametnuti, domoći petorke i što je važnije, minutaže koju sam imao na početku sezone. Stigao sam se ovdje dokazati i mislim da sam to u stanju. Siguran sam da ću opet igrati u velikoj minutaži i tu pokazati kakav sam igrač. Po meni, ja to ovdje još nisam dokazao”, izjavio je Bogdanović.

Izvor: Sportske novosti

Leave a Reply