Košarkaši Bosne iz Kalesije upisali prvu pobjedu u zvaničnom susretu nakon više od dvije decenije. Kao domaćin u dvorani u Sapni porazili su  su ekipu KK Basket Time iz Bugojna uvjerljivm rezultatom 115:55.

Od samog početka utakmica je išla u jednom smjeru, a nakon dvije četvrtine Bosna je imala prednost od 29 poena, 57:28. Osim što ih je služio vanjski šut, te je nekoliko igrača pogađalo trojke, Bosna je većin dijelom igrala presing preko cijelog terena, a u takvoj igri mlada ekipa iz Bugojna se nije snašla. I nastavak utakmice je počeo na sličan način, Bosna je nakon jake odbrane akcije završavala kontrama, pa je prednost bila i iznad 40 poena.
U posljednjoj dionici prednost je prešla iznad 50 poena. Utakmicu su “mirno” priveli kraju, ali glad mladih igrača za poenima je bila evidentna.

Na kraju je prednost porasla na 60 poena, za konačnih 115:55. Košarka se vraća u Kalesiju, u kojoj se ona uvijek igrala. Ovi momci na čelu sa trenerom Jasminom Tupkovićem i njegovim saradnicima zaslužuju svaku podršku, a prije svega da igraju u svojoj Kalesiji!

NKP/N.S.

 

 

 

 

 

Leave a Reply