Košarkaški klub Bosna Royal se dobrim igrama u protekloj sezoni uspio vratiti u elitni rang takmičenja u Bosni i Hercegovini, a u klubu su odlučni da Bosnu vrate na stare puteve uspjeha.

Tako predsjednik sarajevskog kluba Almir Bradić trenutno pregovara sa poznatim bh. stručnjakom Mladenom Jojićem, jedinim trenerom iz naše države koji je uspio da osvoji FIBA Europa Cup.

Bradić i ostatak rukovodstva kluba ne žele posezati za privremenim rješenjima, a kod Jojića ih je privukao sveobuhvatan program koji im je on prezentovao.

Jojić je zamislio da se klub osloni na svoje vlastite snage i omladinski pogon, te da razvojem vlastitih igrača vrati svoj stari sjaj.

Plan koji je predstavio Jojić podrazumijeva i saradnju sa ostalim vrhunskim stručnjacima koji su afirmaciju stekli u Bosni, a sada su angažovani širom svijeta. Oni bi trebali da pomognu pri edukaciji trenerskog kadra sarajevskog tima.

Jojić je u trenerskoj karijeri vodio mnoštvo klubova, prvenstveno u Rumuniji, gdje je i ostvario najveći uspjeh s klupe predvodišvi Steauu.

Sa Steauom je Jojić 2005. osvojio FIBA Europa Cup, što je uspjeh koji je, barem do sada, obilježio njegovu karijeru.

Sport centar

Odgovori