Prije nekoliko dana sa radom je počeo Košarkaški klub ”Tempo” u Bratancu koji je okuplja djecu od 5 do 10 godina.

O tome kako je nastao klub i koji su mu planovi razgovarali smo sa jednim od osnivača, Stefanom Ivanovićem.

„Do ideje za pokretanje kluba došao je Vedran, moj prijatelj iz Amerike, jer je njegov san oduvijek bio da bude nekako uključen u košarku. Odabrao je Bratunac jer je tu živio, a slobodu da sastavim tim ljudi koji će raditi u klubu dao je meni jer me zna još iz djetinjstva“, kaže Stefan.

Cilj je, kako kaže Stefan, da se djeci omogući da kvalitetno provedu vrijeme gdje će se učiti lijepom ponašanju, timskom radu, pravilnom kretanju, trčanju, i naravno košarci.

KK „Tempo“ sastavljen je od mladih i ambicioznih ljudu. Sofija Prodanović je glavni trener, Miloš Magazin i Lora Tešić su pomoćni treneri, dok su Stefan Ivanović, Aleksandar Jovović osnivači i pokretači kluba kojem je primarno uspostavljanje rada škole košarke.

„U planu su i ligaška takmičenje, ali o tome kada dođe vrijeme. Ono što je sigurno jeste da će djeca imati utakmice sa drugom djecom istog uzrasta, da li u našoj zemlji ili regionu ostaje da vidimo u skorijem periodu, shodno i ovoj situaciji sa pandemijom. Imamo u planu i formiranje starijih selekcija što je plan od jeseni i imamo velike planove i ambicije“, rekao je Stefan.

Stefan ističe da je formiranjem još jednog košarkaškog kluba u Bratancu zapravo prilika da se ulaže više u sport i mlade i da je od izuzetne važnosti da sportski kolektivi sarađuju zarad istih ciljeva.

„Smatramo da je svaka konkurencija zdrava i mi bi voljeli da postoji još pet košarkaških klubova u gradu. Što se tiče saradnje sa KK ‘Bratunac’, raspoloženi smo za saradnju, jer ipak mi dijelimo istu salu. Djeca kod nas dolaze u majicama KK ‘Bratunac TRB’, mi osnivači sami imamo majice KK ‘Bratunac TRB’, tako da su vrata KK ‘Tempo’ uvijek otvorena KK ‘Bratunac TRB’“, ističe Stefan.

Iz kluba kažu da se treninzi održavaju četiri puta sedmično, a da je članarina za prva tri mjeseca besplatna i da se mogu javiti svi zainteresovani.

„Klub čine mladi ljudi, KK ‘Tempo’ je stabilan klub i obezbjeđuje besplatnu opremu za mališane. Od nas djeca mogu dosta toga da nauče, a i mi od njih. Upišite se u KK „Tempo“ Bratunac“, poručio je na kraju razgovora Stefan Ivanović.

Tekst i foto: esrebrenica

Leave a Reply