Košarkaši Budućnost Volija u 1. kolu Aba lige savladali su FMP sa 82:72. Dvocifrena prednost je ostvarena u finišu, a Beograđani su imali u nekoliko navrata i vodstvo i nisu se predavali.

U debiju za Budućnost Voli naš reprezentativac Edin Atić je postigao samo poen, a na drugoj strani Stefan Lakić se nije upisao u strijelce.

Novi-stari trener, čija je centarska linija oslabljena u odsustvu Danila Nikolića i Džejkoba Vajlija, u startnu petorku je uvrstio dvije klasične „petice”, Filipa Barovića i Vilija Rida. Činilo se da to neće stvoriti problem, jer su „plavi” trojkom Vladimira Micova poveli 16:8, a onda i 36:23.

Gosti su uzvratili sa 10 vezanih poena, što je bio njihov prvi povratak u život. Drugi je bio u 3. četvrtini, kada su minus devet sa poluvremena brzo istopili i izjednačili na 51:51, a posljednji krajem trećeg i početkom posljednjeg kvartala, kada su serijom 9:2 preokrenuli.

Budućnost je uzvratila sa 8:0 i povela 74:68, ali su „panteri” imali posljednji trzaj, kada su prekinuli post dug preko četiri minuta i prišli na 74:72.

Srećom, tada je pogodio Petar Popović, Di Džej Sili ubacio srećnu trojku, a tim iz Železnika potpuno izgubio konce i nekoliko vezanih napada završio „prodatim” loptama.

Tu je bio kraj svim dilemama…

Džastin Kobs je bio najefikasniji sa 18 poena, Sili je dao 13, Popović 12, Rid 11…

U poraženom timu su odskočili Brajs Džons sa 13 koševa, te Nenad Nerandžić i Geret Nevels sa po 12.

 

Leave a Reply