Rutinska igra i ubjedljiva pobjeda Budućnost Volija na startu finalne serije plej-ofa – Podgoričani su u „Morači” savladali oslabljeni Mornar 97:77 i napravili prvi korak ka odbrani titule prvaka Crne Gore.

Rezultat govori dovoljno, Barani nisu bili konkurentni na startu serije, pitanje je da li u ovom sastavu – bez velikog broja igrača koji su iznijeli sezonu – i mogu da ugroze „plave” i u jednom od finalnih duela.

Budućnost je u prvom poluvremenu, u kojem je pogodila devet trojki, i napravila razliku koja joj je omogućila lagodnu situaciju.

Serijom 7:0 je povela 32:20 početkom druge četvrtine, ali je nakon tajm-auta Mihaila Pavićevića uslijedila i serija gostiju.

I to na krilima mladog Balše Živanovića koji je povezao četiri poena, dobio podršku Marka Jeremića, pa se vrlo brzo prednost domaćina istopila – 32:29.

Taj nalet Mornara, ipak, kao da je bilo zvono za uzbunu kod Budućnosti, pa je poslije minuta odmora koji je tražio Dejan Milojević podgorička ekipa i krenula da stvara najveću prednost. Trojka Nikole Ivanovića je donijela 45:29, onda i Danila Nikolića 48:29, a na odmor se pošlo sa plus 17 – 53:36…

Od devet trojki u prvih 20 minuta, Budućnost je čak sedam postigla u drugoj dionici, a da od neizvjesnosti neći biti ništa vidjelo se već u prva tri minuta treće četvrtine kada su „plavi” došli do ogromnih 66:38.

Finale se igra na tri pobjede, druga utakmica je u subotu u Baru, a treća u ponedjeljak u Podgorici.

Sportski.me

Leave a Reply