Košarkaši Budućnosti uskoro će dobiti značajno pojačanje u reketu, tamo gdje u posljednje vrijeme dosta ”škripi” u njihovoj igri.

Pregledi u Sloveniji su pokazali da se Filip Barović potpuno opravio od teške povrede koljena i spreman je da se vrati na parket i pomogne svojim saigračima u borbi za mjesto u plej-ofu ABA lige.

”Pregledi su prošli bolje nego što sam se nadao, tačnije rečeno bolje nego što su se nadali ljekari za sportsku medicinu. Odradili smo sva neophodna testiranja, parametri su daleko iznad očekivanja i dobio sam zeleno svjetlo da se konačno vratim na parket. U ponedjeljak, odmah posle meča sa Megom, staviću se na raspolaganje treneru Petru Mijoviću i stručnom štabu, počinjem konačno da radim se timom“, kazao je Filip za Sport klub.

29-godišnji centar kaže da se nada da će njegov povratak doprinijeti poboljšanju forme crnogorskog šampiona, koji se nalazi u rezultatskoj krizi.

”Jasno mi je kao i stručnom štabu i saigračima da sam trenutno jako daleko od top forme, ali korak po korak, uskoro ću biti na željenom nivou. Niko ne bi bio srećniji od mene kada bi se ispostavilo da je moj povratak na teren donio napredak u igri Budućnosti dovoljan da se osvoji ABA liga kao što je to bio slučaj pre dve godine“, kazao je Barović, zaključivši da se nada i da će od samog starta biti u mogućnosti da pomogne i reprezentaciji u kvalifikacijama koje počinju 21. februara protiv Velike Britanije

Fos media

(Foto: Filip Roganović)

Leave a Reply