KK Budućnost Voli tražiće od Skupštine ABA lige da se finalna serija – poništi, saopštio je podgorički klub.

“Snimci prije početka i tokom posljednje finalne utakmice plej-ofa ABA lige, koji su obišli region, jasno su pokazali da zbog napada domaćih navijača na igrače KK Bududćnost VOLI, nisu postojali uslovi za normalno odigravanje te utakmice. KK Budućnost VOLI će se obratiti Skupštini, tj. klubovima koji su članovi i vlasnici ABA lige sa jasnim zahjevom da se finalna serija ovogodišnjeg takmičenja poništi.
Dodatno, biće upućen zahtjev da se u periodu do početka nove sezone usvoje nove propozicije ABA lige koje će propisati drastične kazne za sve one klubove koji na svojim utakmicama dozvole i dijelić onoga što je KK Crvena zvezda MTS na posljednjoj utakmici priredila svom sportskom rivalu KK Budućnost VOLI. Nova pravila takmičenja bi morala eliminisati situacije u kojima igrači tokom utakmice, umjesto o vrhunskim sportskim rezultatima, razmišljaju o svojoj ličnoj bezbjednosti.
Kako je na toj utakmici, između ostalog, eskaliralo rasističko i nacionalističko navijanje domaćih navijača, dužni smo da o svim detaljima cijele finalne serije obavijestimo i Euroligu.

PODIJELI

Komentariši