Košarkaška reprezentacija BiH danas će obaviti novo testiranje na Covid-19, nakon kojeg će i definitivno biti jasno da li selektor Vedran Bosnić može računati na svih 14 igrača koji su se pojavili na okupljaju u hotelu Hills.

Početkom sedmice Zmajevi su već testirani i nijedan bh. reprezentativac tada nije bio pozitivan, ali praktično je prepolovljen stručni štab našeg nacionalnog tima, s obzirom da su rezultati nalaza pokazali kako je zaraženo pet članova Bosnićevog staffa. Oni su sada izolovani od ostatka ekipe.

“To nije neka super informacija, ali je takva kakva je. Vanredna je situacija, moramo poštovati pravila FIBA-e, ali to nas neće spriječiti da budemo maksimalno fokusirani i damo sve od sebe u ovim danima”, istakao je Bosnić u izjavi za N1.

Utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Eurobasket Zmajevi igraju sutra navečer (21 sati) protiv Bugarske u dvorani hotela Hills.

Selektor Rosen Barchovski, poput Bosnića, također ne može računati na nekoliko igrača, ali bugarska selekcija ni izbliza nije oslabljena poput naše. U izostanku prve zvijezde Aleksandra Vezenkova (Olympiakos nije dozvolio da se priključi reprezentaciji) najveću opasnost predstavlja naturalizovani Amerikanac Dee Bost, playmaker euroligaškog iskustva koji igra odličnu sezonu u Monacu.

Ipak, u slučaju da ne bude novih neprijatnih iznenađenja nakon testiranja, ulogu blagog favorita bismo dodijelili reprezentaciji BiH, koja će ovog puta također imati američkog asa iz rukava, Johna Robersona, sjajnog beka madridskog Estudiantesa.

U prošlim kvalifikacijama za EP dvaput smo igrali sa Bugarima i ostvarili polovičan učinak, upisavši po jednu pobjedu i poraz.

SCsport

Leave a Reply