Košarkaši Cibone upisali sui treći poraz u ABA ligi ove sezone. Dosad najbolji pokušaj Cibosi su imali kod kuće protiv Mege Socccerbet, ali su nakon nadoknađivanja zaostatka opet pali u završnici te su mladićima iz Srbije dozvolili i treću pobjedu.

Lako loše je Cibona ušla u susret. Nikako obrana nije funkcionirala pa je nakon pet minuta igre bilo 16 poena viška za Megu i činilo se kako će se Cibosima dogoditi još jedna katastrofa. No, nakon toga na teren izlazi neka nova, mlada i rastrčana Cibona.

Obrana je profunkcionirala, počelo se trčati i razlika se topi do -11 na koncu prve, a onda i do minus dva na poluvremenu. Stao je šut Mege, a kad je Cibonin krenuo nakon početnih 0/9 za tricu, onda je došlo i do preokreta u trećoj četvrtini. Tako se u posljednjih 10 minuta ulazi s pola koša prednosti za Cibonu.

No, problemi s osobnim greškama u ionako kraćoj rotaciji bez Roka Prkačina i Kristijana Krajine bili su previše za Cibonu. Pobjegla je Mega opet na 71:62 i četiri minute do kraja se čini da je susret gotov, ali imaju Cibosi snage za još jedan pokušaj.

Tako se nakon 9:0 serije u zadnje dvije minute ulazi poravnatih pozicija, ali Cerovina pogađa tricu, a onda u penal završnici Mega dolazi i do konačnih 77:73 te nakon pobjeda i nad Zadrom i Igokeom ima maksimalnih 3-0.

Amerikanac Smith je na poziciji razigravača bio ključna figura s 21 poenom kod Mege i potpuno je nadigrao Ronalda Moorea kod Cibone, dok je 19 dodao Petrušev. Mateo Drežnjak polako, ali sigurno pokazuje da je najbolji igrač Cibone i opet je vodio s 23 poena, a 14 je dodao Josip Bilinovac.

Matej Kačan

sportnet.rtl.hr

Foto: Cibona/Željko Baksaj

Leave a Reply