Nebojša Čović, predsjednik Crvene zvezde, još ranije je saopštio da že poslije pauze zbog pandemije korona virusa i prekida takmičenja, klub u novu sezonu ući sa znatno manjim budžetom.

Rekao je da će on u sezoni 2020/2021. biti čak 30 odsto manji, a u razgovoru za list “Danas” i detaljno je naveo koliko je to novca.

“Budžet Crvene zvezde za narednu sezonu iznosiće pet miliona evra neto. Biće, dakle, 30 odsto manji u poređenju sa prethodnom takmičarskom godinom. Nama su prihodi od prodatih sezonskih karata imali udjela od nekih 25 do 30 posto u budžetima za prethodnu sezonu. Zbog pandemije virusa korona to u narednoj sezoni očigledno neće biti moguće”, naveo je Čović.

On je dodao da će crveno-bijeli imati ove sezone najmanji budžet u Evroligi.

“Crvena zvezda je navikla da posluje i ostvaruje rezultate sa budžetom koji je ubjedljivo najmanji u Evroligi. Bez obzira na sve priče i spinove koje slušamo godinama da su nam budžeti 15, 14 ili 11 miliona evra. Mi budžet formiramo prema realnim mogućnostima i okolnostima, ali transparentno, jer Evroliga nije organizacija koja trpi i dozvoljava improvizacije. Na tom planu traži jasno i dokumentovano poslovanje”.

Prvi čovjek Crvene zvezde potom je otvoreno pričao o visini plata igrača.

“Otprilike, tri miliona evra trošiće se na plate igrača u narednoj sezoni, među kojima će najveća biti oko 400.000 dolara, tačnije između 350 i 400 hiljada, a najmanja 70.000 evra, odnosno između 50 i 70 hiljada”, otkrio je Nebojša Čović.

Mondo/Danas

Odgovori