U prepunoj Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla upriličena je proslava 99 godina rada i postojanja Radničkog sportskog društva “Sloboda”.

Bivši i sadašnji sportisti, sportski radnici, treneri, visoki zvaničnici, predstavnici uspješnih kompanija predstavnici svih sportskih kolektiva Radničkog sportskog društva “Sloboda”, družili su se u svečanoj atmosferi.

Prisutnima su se obratili predsjednik skupštine RSD Sloboda, Bahrija Tanović, predsjednik Upravnog odbora Aid Berbić i gradonačelnik grada Tuzla, Jasmin Imamović.

Radničko sportsko društvo “Sloboda” osnovano je 30.novembra 1919. godine. Uspješno egzistira već 97 godina, čime se može pohvaliti mali broj društava i sportskih kolektiva, RSD “Sloboda” Tuzla, baštini sportsku kulturu u našem gradu i kao takvo je iznjedrilo na desetine hiljada sportista, trenera i sportskih radnika koji su sa ponosom pronosili širom svijeta ime svoga grada i svoga kluba.

Za to vrijeme ostvareni su i zavidni rezultati klubova članica, koji su od svog osnivanja, kroz sve teške periode, izrasli u uzorne sportske kolektive. Bili smo i ostali okosnica razvoja sporta kako u gradu Tuzla i Tuzlanskom kantonu kao i u Bosni i Hercegovini.

U porodici udruženih sportskih klubova i sekcija Radničkog sportskog društva danas egzistira 13 sportskih kolektiva i muzička sekcija:
Atletski klub “Sloboda Tehnograd”
Bokserski klub “Sloboda”
Fudbalski klub “Sloboda”
Hrvački klub “Sloboda”
Karate klub “Sloboda”
Klub ritmičke gimnastike “Sloboda”
Kuglaški klub “Sloboda”
Muzička sekcija – Tamburaški orkestar “Sloboda”
Odbojkaški klub “Sloboda”
Omladinski košarkaški klub “Sloboda”
Plivački klub “Sloboda”
Rukometni klub “Sloboda Solana”
Tenis klub “Sloboda”
Tuzlanski šahovski klub “Sloboda”

Ako se uspjeh jednog društva može mjeriti prema uspjehu svojih članica onda se Radničko sportsko društvo “SLOBODA” Tuzla, za ovih više od devet i pol decenija, ima itekako čime pohvaliti.

RS Sloboda

PODIJELI

Komentariši