Luka Dončić priča je ovogodišnje NBA sezone, a mnogi se danas propituju kako je tek draftiran kao treći pick.

Odgovor na to pitanje prvenstveno se traži od dvije momčadi koje su birale ispred Hawksa, Phoenix i Sacramento.

Kad je riječ o Sunsima, možemo ustvrditi da je u to vrijeme generalni menadžer bio Ryan McDonough kojeg više nema u klubu, momčad je bila u rasulu, a tada najmlađi GM lige nije želio dodatno frustrirati navijačku bazu pa je odabrao čovjeka kojeg su svi željeli vidjeti u Phoenixu, Deandre Aytona. Centar s Bahama je često uspoređivan s legendarnim Davidom Robinsonom pa stoga jasno jest zašto su ga Sunsi odabrali. Ayton je početkom ove sezone kažnjen s 25 utakmica zabrane igranja zbog konzumiranja tvari koja se povezuje s maskiranjem potencijalnog dopinga.

Ipak, daleko veći misterij su Sacramento Kingsi, odnosno generalni menadžer Vlade Divac. Mnogi su pretpostavljali, obzirom da nekadašnji srpski centar odlično poznaje Dončićeve kvalitete, kako je taj izbor sasvim logičan ukoliko Sunsi krenu u drugom smjeru. Međutim, Divac je odlučio riskirati s nedokazanim Marvinom Bagleyjem koji je došao s poznatog Sveučilišta Duke. Bagley još uvijek ne igra na značajnijoj razini, posebno nije niti približno dobar kao Dončić.

Rumor: Kings passed on Luka Doncic in draft because Vlade Divac doesn’t like Docic’s dad
The Kings will undoubtedly push back on this idea (but if so, then they misjudged the talent levels).

Mnoge je zanimalo zašto Divac nije odabrao slovenskog wunderkida. Službeno, godinu dana ranije draftirali su playmakera De’Aarona Fox pa nisu imali potrebu za još jednim razigravačem, no ako ćete pitati novinara ESPN-a Tima MacMahona, razlog je nešto drugačiji.

‘Divac je odluku donio na temlju poznanstva s Lukinim ocem Sašom. Nije imao previsoko mišljenje o njemu, smatrao ga je problematičnim, pa jednostavno nije želio iskusiti potencijalno ružnu epizodu s mlađim Dončićem.’

Žali li Divac što nije odabrao Dončića teško je reći, Fox se pokazao kao solidan igrač, vrlo dobro surađuje s Buddyjem Hieldom, međutim navijači Kingsa će sigurno razmišljati kako bi njihova momčad izgledala da je Vlade draftirao Luku Dončića.

sportklub.hr

Odgovori