Podosta buke izazvala je reakcija najpoznatijeg NBA novinara Adriana Wojnarowskog usmjerena prema jednom američkom senatoru.

Dio američkog političkog spektra okupljenog oko aktualnog američkog predsjednika mjesecima spotiče vodstvu NBA lige što se nije agresivnije postavilo prema političkoj situaciji u Hong Kongu.

Jedan od političara koji je ovih dana ponovno gurao tu priču jest senator savezne države Missouri, Josh Hawley koji se čak putem twittera pohvalio poslanim pismom Povjereniku NBA lige, Adamu Silveru u kojem ga traži obrazloženje zašto najbolja košarkaška liga na svijetu ne sudjeluje u demonstracijama protiv Kine u svojstvu situacije koja se ove godine događa u Hong Kongu.

Adrian Wojnarowski, koristeći službeni email ESPN-a, odgovorio je s dvije riječi:

“J… se!’

Naravno, jedan dio javnosti tražio je otkaz za poznatog ESPN-ovog novinara, a drugi je stao u njegovu obranu. Popularni ‘Woj’ u međuvremenu se ispričao, no reakcija njegovog poslodavca je uslijedila u nedjeljno jutro. Naime, ESPN je odlučio suspendirati Wojnarowskog na određeni period, a hoće li ta priča završiti otkazom u ovom je trenutku teško reći. Jasno jest samo da Woj neće putovati u Orlando gdje se ovih dana okuplja NBA liga prije nastavka sezone. Vjerojatnost je ipak da će se tamo pojaviti kada se sezona nastavi 30. srpnja.

Adrian Wojnarowski izgradio je jedinstvenu mrežu izvora diljem NBA lige, njegove ‘Woj bombe’ posebno su popularne u vrijeme prijelaznog roka u najjačoj svjetskoj ligi kada uglavnom bude prvi koji probije informaciju oko pojedinog tradea. Karijeru je izgradio na poznatom servisu Yahoo, a proteklih godina dio je ESPN-a gdje godišnje, prema nekim informacijama zarađuje između pet i sedam milijuna dolara.

Sportklub

Nathaniel S. Butler/NBAE via Getty Images

Odgovori