Nekoliko sezona aktuelni bh.prvak Igokea nije igrao regularni dio bh. prvenstva do prošle sezone. Tako i ovaj put ne želi da igra domaće prvenstvo, aludirajući da nastupa u kvalifikacijama za FIBA Ligu prvaka.

Igranje u ABA ligi i ranije u Evropi klub iz Laktaša nije mogao izboriti dok nije igrao domaće prvenstvo i postao prvak Bosne i Hergovine. U Igokei su “zaboravni”, ali istina je da ih ne bi bilo ni na mapi da nisu igrali bh. ligi.

Po pitanju igranja kvalifikacija u FIBA takmičenju, Igokea je u dosadašnjim svim istupima naglašavala da je dobila poziv od FIBA-e za kvalifikacije u FIBA Ligi šampiona. Bh. prvak ne bi mogao nastupati da pozivnice nisu stigle u KS BiH, savez koji punopravni član Međunarodne košarkaške federacije FIBA od 1993. godine. Međutim to iz tabora kluba iz Laktaša “slučajno” ne spominju.

Prije dva dana objavljena je vijest kako iz entiteskog saveza stava da Igokea ne igra bh. prvenstvo. Puno je igrati na tri fronta, a bilo je ranije izgleda puno igrati i na jednom ABA frontu, kada nisu nastupali u domaćem prvenstvu.

Igokea na svaki način pokušava da ne igra bh. prvenstvo, igrala bi izgleda i školska takmičenja da može izbjeći. Međutim činjenica da bi danas igrala “laktaške olimpijske igre” , da nije prvenstva Bosne i Hercegovine i KS BiH.

N.S.

 

 

 

 

 

Leave a Reply