Dalibor Miloš, potpredsjednik KS BiH, uputio je odgovor predsjedniku entitetskog saveza Aleksandra Đurđevića, kojeg prenosimo u cijelosti.

Sa dubokom pažnjom sam pročitao Vaše otvoreno pismo. Jako su me obradovale pročitane riječi, ton i očigledna sportska želja za prevladavanjem problema. Molio bih Vas da se žurno i osobno uključite u rješavanje ovih problema, pomoć nam je uistinu potrebna!

Cijelo ljeto UO KS BiH je intenzivno tražio kompromis oko otvorenih stavki. Međutim, među nama u UO postoji jedna bitna razlika: osobno zagovaram kompromis ali baziran na aktima Saveza, a odbijam svaki koji nema minimum utemeljenja u istim. To je suštinski razlog zašto još nismo došli do dogovora.

Apsolutno se slažem sa Vama da se trebaju poštovati akti Saveza. Volio bih da ste tako jasno rekli i da se događaji od kraja prošle sezone također trebaju gledati kroz akte Saveza, a ne samovoljno, bez ikakve podloge u propisima. Volio bih i da ste se tako jasno očitovali i o protupravnom predstavljanju vašeg predstavnika Borisa Spasojevića prema FIBI, koju je doveo u namjernu zabludu, što može imati nesagledive posljedice i po Savez i po sve nas.

Također se apsolutno slažem da se prvenstvo BiH ne smije privatizirati ili posvojiti: zašto onda KS RS blokira donošenje preostalih odluka za početak prvenstva, i uvjetuje ih poništavanjem prošle sezone? Napominjem da već postoje odluke o Prvenstvu za ovu godinu, kao i o rotaciji komesara – nedostajuće su odluke o samom imenu komesara, te kalendaru.

Slažem se i s Vama da ostavimo otvorena pitanja sa strane, za neku buduću sjednicu UO a sada da usvojimo samo minimum potreban za prvenstvo BiH. Podnio sam tu incijativu na UO i tražio glasovanje. Znate li da Vaši predstavnici nisu glasovali za to?

Slažem se i da se klubovi mogu žaliti civilnom sudu i drugim nadležnim organima, i da time mogu pobiti akte Saveza, ako isti nisu u redu, te smo formullirali i takav zaključak na UO. Od Vaših predstavnika nije podržana ni ova inicijativa.

Prvenstvo BiH neće biti privatizirano niti prisvojeno, ono pripada svim košarkašima, košarkašicama i sportskim radnicima koji pokazuju ljubav i istrajnost u svojim sportskim ciljevima, a mi smo tu da im omogućimo da to i čine. Molim Vas, ne dajte da sport ispašta zbog pojedinih klupskih ambicija, loših procjena, osobnih sujeta i nepriznavanja akata Saveza.

S nadom da će zdravi razum i košarka prevladati ovaj problem, pozdravljam Vas

Dalibor Miloš

Potpredsjednik KS BH

R.BH.

 

Leave a Reply