Fakultet za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli 8. januara sa početkom u 10 sati organizirat će sada već tradicionalni Dan Mirze Delibašića u spomen na najboljeg sportistu Bosne i Hercegovine svih vremena.

Mirza Delibašić je rođen 9. januara 1954. godine u Tuzli i u povodu tog datuma Fakultet za tjelesni odgoj i sport njeguje uspomene na legendarnog Kinđeta.

U subotu 8. januara sa početkom u 10 satiu predviđeno je uvodno obraćanje dekana prof.dr Vlatka Šeparovića.

Nakon toga uslijedit će premijera filma “Kinđe” autora Edina Skokića i Nedima Salaharevića. Prošle godine je emitovana prva verzija pomenutog filma koja je u toku 2021. godine upotpunjena i dobila finalnu verziju. U filmu govore: Mirza Berbić, Mustafa Mujezinović, Alija Biberović, Željko Obradović, Svetislav Pešić, Bogdan Tanjević, Damir Mulaomerović, Vjećeslav Tolj, Nenad Marković…

Poslije premijera filma “Kinđe” uslijedit će promocija časopisa “Svijet košarke”, a na naslovnoj strani dominira fotografija Mirze Delibašića.

Predviđena je prezentacija fotografija Mirze Delibašića iz privatnih arhiva i albuma te obilazak prostora “Kutak velikana”.

TIA

Leave a Reply