Dario Čojić, mladi bh. trener poznat po radu sa mladim igračima i osnivač KK Budućnost iz Bijeljine, putem svog Facebook profila poslao je poruku za mlade igrače koji odlaze u Italiju da igraju košarku.

Tekst trenera iz Bijeljine prenosimo u cijelosti:

“Roditelji kad šaljete djecu da igraju košarku u Italiji, dobro razmislite. Ako želite da vam se djete osamostali, da nauči jezik, da pobjegne od lošeg društva, da gradi život u Italiji, onda imate moju podršku da ga pošaljete. Ako želite da vam djete igra košarku, onda nemojte. U poslednje 2 godine dosta tih “Italijana” se nudi mom klubu. Neki su dolazili na testiranje, moram vam reći da je to katastrofa. Iz priče sa njima saznao sam da treniraju 3 puta sedmično (rekreacija), da nemaju individualnih treninga i da ne mogu da odu sami u salu. Tako da roditelji, pamet u glavu, naročito vi koji date 3000 evra da vam prevaranti odvedu djecu”, napisao je Čojić.

R.BH.

1 COMMENT

  1. Potvrđujem kolegine riječi, iako su ”skraćena verzija”. Radio sam u Italiji profesionalno kao trener, i mogla bi se, kada je rad sa mladima u Italiji u pitanju, napisati knjiga sa naslovom: ” Kako ne raditi sa mladim igračima”. Također potvrđujem rečenicu o prevarantima.

Leave a Reply