Iskusni izraelski igrač Omri Casspi je govorio o Luki Dončiću. Casspi je ugostio Denija Avdiju, talentovanog košarkaša Maccabija i jednu od najvećih nada Izraela kada je košarkaška budućnost u pitanju. On trenutno igra za Maccabi iz Tel Aviva i vjeruje se da će dogodine graditi NBA karijeru poput Dončića, koji je iz Real Madrida otišao u Dallas.

“Niko mi ništa nije poklonio, naporno sam radio da bih dobio šta sam želio, a to su bili čak i neki minuti u Maccabiju. Oni neće da daju 20 minuta po meču nekom djetetu, možda jedino velikom Luki Dončiću. Vidio sam Luku dvije godine prije njegovog odlaska u NBA. Nismo bili u istoj situaciji, ali jesmo u istoj situaciji sa istim trenerom. Pitao sam ga, ‘Zašto ne može meni to da se desi?’. Morate da budete jaki i da se suočite sa takvim stvarima dok odrastate. Da budete tu za sebe, borite se za minute i budete ključni deo rotacije. Za mene je to što sam na terenu sa prvim timom bilo fenomenalno”, jasan je Avdija.

Onda se u ragovor uključio Casspi.

“Mislim da on nije mogao da upadne u bolji tim. Odmah je postao starter i nastavio je da radi što je radio u Madridu. Mark Cuban, kao vlasnik, Dirk Nowitzki, penzionisani veteran, oni žele da mu on pomaže… Mislim da je to savršena situacija za njega”, priča Caspi, pa se ubacuje Avdijaj.

“Može i ne moraš da se složiš sa mnom. Mislim da je on takođe imao i dosta sreće u karijeri, ali je naravno i izuzetan igrač”.

“Imao je sreće, ali je iskoristio priliku. Davati 30 poena po meču u NBA ligi nije nešto što se desi samo od sebe”, zaključio je Caspi.

Deni će se pridružiti Dončiću u NBA ligi i pitanje je samo s koje pozicije će biti izabran na draftu, a predviđa mu se prva runda i da će biti oko 10. pozicije.

sportsport.ba

Odgovori