Dino Kosovac kapiten je KK Bosne Royal u razgovoru za Facebook stranicu A1 liga KS BiH je govorio o ambicijima. Razgovor prenosimo u cijelosti.

Trenutno nosiš kapitensku traku KK Bosna. Kakav to značaj ima za tebe?

Biti kapiten bilo kojeg kluba i ekipe nosi sa sobom dozu odgovornosti. A biti kapiten kluba kao što je Bosna je nešto posebno i velika čast. Drago mi je što sam se barem na taj način našao u društvu velikih igrača koji su u Bosni nosili traku.

Iza vas je jedna jako turbulentna sezona kakva su očekivanja od ove s obzirom da se takmičite u nižem rangu?

Prošla sezona je bila jedna od najtežih u historiji kluba, klubu je prijetilo isključenje iz lige. Svim momcima koji su ostali do kraja u tim najtežim danima treba odati priznanje.
U ovoj sezoni imamo najviše ambicije. Grb i ime kluba nam nalažu da u svakoj utakmici idemo na pobjedu.

Bosna Royal je ove sezone dovela dosta iskusnih pojačanja poput Peljte, Guzonjića, Criswella. Smatraš li da će vam njihov doprinos biti ključan u povratku u Premijer ligu?

Sigurno da će nam pomoći njihov kvalitet i iskustvo, to su već pokazali u ove tri utakmice. Međutim, za dobre rezultate potreban je maksimalan angažman svih igrača.

Na klupu Bosne stigao je mladi stručnjak Ahmet Pašalić. Iz prethodnih utakmica smo vidjeli da je uveo svježinu u ekipu. Tvoj komentar?

Motivisani smo i dobro treniramo. Nadam se da će se to vidjeti i na terenu.

U narednoj utakmici dočekati ćete ekipu Brčkog koja se pokazala nimalo bezazlenom, u prošlom susretu su pokazali karakter i savladali ekipu IBU Spartansa. Tvoje mišljenje?

Respektujemo svaku ekipu, ali fokusirani smo na svoju igru. U narednoj utakmici kao i u svakoj drugoj idemo na pobjedu.

Kako ti se ovogodišnja A1 liga čini u odnosu na prethodne?

》Mislim u ligi ima dosta izjednačenih ekipa. Nema laganih utakmica, naročito na strani.

Poruka za kraj?

Pozivam sve da nas podrže u narednoj utakmici, ali i u ostatku sezone. Nadam se da ćemo se na kraju svi radovati i da će Bosna ponovo biti tamo gdje pripada.

A1 liga KS BiH-Facebook

Foto:SS

Komentariši