Od ove godine, u okviru „Sportske akademije Spars“ ponovo je pokrenuta škola košarke za djevojčice.

Na adresu naše akademije, stižu mnogobrojna pitanja i pohvale u ovom poduhvatu.

Zašto smo od ove godine odlučili stručni tim obogatiti još jednom iskusnom osobom, koja će se baviti radom sa djevojčicama?

Odgovor je vrlo jednostavan. U glavnom gradu BiH, se polako gubi sportski duh i u mušim sportovima, a ženski sportovi , iako postoje, su još nevidljiviji. Akademija je pokrenuta sa ciljem da se usmjeri pažnja na mlade naraštaje i podizanje njihove svijesti o važnosti i bennefitima koje dobijaju kroz bavljenje spotom.

Košarka se mora zavoljeti i mora se osjećati strast prema ovom sportu. A kako će budući igrači i igračice to usvojiti i osjetiti, mnogo zavisi i od pristupa i motivacije trenera i trenerica.

U našoj akademiji, djevojčice treniraju pod rukovodstvom iskusne i sposobne koordinatorice i trenerice Merhunisa Omerovic. Cilj je da djevojčice zavole košarku, nauče osnovne elemente, da se kroz treninge socijalizuju i da svoje slobodno vrijeme iskoriste za dobrobit sebe i svog daljeg rasta i razvoja.
Treninzi za naše djevojčice su drugačiji, inovativniji. Mi ne izmišljamo toplu vodu, ali vraćamo vrijednosti koje su odavno zaboravljene.

Budi i ti drugačija !
Pokaži svoje vještine i nauči nešto novo !
Budi dio Spars porodice !

OKK Spars

Komentariši