U omladinskim kategorijama KK Promo rade Sara Kilim i Amna Rejhan, mlade djevojke koje su se posvetile trenerskom poslu,

“Rođena 02.10.2004. godine u Travniku. Živim u Donjem Vakufu, gdje treniram i obavljam dužnosti trenera. Pohađam Srednju stručnu školu u Bugojnu, smjer tehničar drumskog saobraćaja. Košarkom se bavim već duže vrijeme. Trenutno sam trenerica ženskih selekcija u KK ” PROMO” Donji Vakuf. Proglašena sam za uspješnu sportašicu u kategoriji pionirki 2019.godine. Kako treniramo već nekoliko sezona, smatram da su naše djevojčice postigle dobre vještine i kondiciju. Ove godine planiramo biti konkurenti za vrh tabele i osvajanje lige”, istakla je Sara Kilim.

Rejhan Amna, iz Donjeg Vakufa je o radu u omladinskom pogonu KK Promo je izjavila:

Imam 16 godina i drugi sam razred elektrotehničke škole, odsjek informacionih tehnologija. Na inicijativu drugarica košarku treniram od svoje šeste godine. Pomoćni trener predpionirskih selekcija sam od 2018. godine. Trenutno, zajedno sa Sarom vodim ženske selekcije u KK “Promo” Donji Vakuf. Sa djevojčicama smo naporno radile cijelo ljeto, postavile visoke ciljeve, tako da od ove sezone očekujem mnogo, izjavila je Rejhan.

 

Leave a Reply